ECEAT


Go to content

Rute Fardume

Diplomerade gårdar > Södra Sverige

Rute Fardume Gotland

Luella och Anders Godman
”Avonlea”
Rute Fardume 614
624 58 LÄRBRO

Tel: 0498-223121
mobil: 076-2764588
E-mail:
avonlea@telia.com
Hemsida: www.avonlea.se
Öppet: Hela året, ej rökning inomhus

Språk: Se, Uk, Dk, No, Fr

Priser: Rum (2-bädds): 500 SEK/dygn
Lägenhet (5-6 bädds): 900SEK/dygn Juni-Aug
Övriga tider: 3000SEK/tors-sön, 2600SEK sön-tors

Gården och omgivningarna

Vårt nybyggda hem i lantlig miljö har ett underbart läge med utsikt över åkrar och ängar mot Fardume träsk som är ett fågelreservat. Dess våtmark tillsammans med åkergrenarna utgör skydd åt en mängd fåglar och andra vilt, såsom räv, hare och även rådjur. Det vidstäckt utsikt över träsket med Hellvi medeltidskyrktorn på skogshorisonten mot väst erbjuder underbara solnedgångar. Upplev Gotlands vårblommor, ljuvliga sommardagar, och höstens färgprakt ackompanjerad av skriet från tranor och gäss. Att cykla på Gotland med sin böljande jordbruksbygd, blomsterkantade vägarna och små fiskebyar på stenkusten är också en härlig upplevelse (cyklar finns att hyra i Fårösund el Visby). Avonlea ligger nära kusten (ca 1 km Valleviken med barnvänlig strand, hamn o restaurang), 15 km från Fårösund (affär och Fårö färjan) och 10 km från Lärbro (affär och handelsträdgård). Rute har många fina badstränder, raukområden samt caféer och bageri. Jag berättar gärna om allt intressant du kan hitta på promenader/ridturer i omgivningarna och längs kusten (på 1 km avstånd).


Er värdinna, Luella med make Anders, har varit ekologiska mjölkbönder och fortsätter i samma ekologiska anda här på Avonlea. Våra ägor i Fardume består numera av 8,5 ha jordbruksmark vilka arrenderas av bonden som övertagit vår mjölkgård vid Alvans. Jonas kor och kvigor betar dessutom 25 ha betesmark, i enlighet med EU reglerna för biologisk mångfald. Förutom hästhagen och tomten äger vi även 18 ha skogsmark vid Husken i närheten av kusten. Våra 4 Connemara hästar har sällskap av Clover, vår Border Collie och Viola, vår katt. Det väntas dessutom ett nytt föl till våren! Det finns plats att husera era hundar/hästar om ni vill dela Gotlandsupplevelsen
med dem!

Vi erbjuder boende dels i 2-bädds rum med eget pentry, dusch/WC och ingång med balkong i mangårdsbyggnaden och dels i en lägenhet på övervåning av ekonomibyggnaden. Lägenheten på ca 70 m² har 3 sovrum med plats för 5-6 vuxna (extra barnsängar finns), ett stort allrum/kök med utsikt över hästhagen mot Fardume träsk, och badrum med badkar/dusch och tvättmaskin. Det finns även en extra dusch/toa på bottenvåning. Uteplatsen ligger med samma fantastiska utsikte mot solnedgången. En skön promenad/rid stig leder över våra åkrar och betesmark till träsket.


Kolla på
www.avonlea.se för bilder och mera information.
Hjärtlig Välkomna till fridfull, naturskön Avonlea!

VÄGBESKRIVNINGBack to content | Back to main menu